Külső homlokzatszigetelés kőzetgyapot lemezzel.

Még a tűzoltók leghosszabb tolólétrái sem hosszabbak 30 méternél. A törvényalkotók ezért követelik meg a 22 m magasépület-határ fölött a hőszigetelőrendszerek éghetetlenségét. A nem éghető rendszerek tökéletesen megbízható képviselője a StoTherm Mineral: ez a rendszer sokféle kialakítási lehetőségével és minden alapfelületre való alkalmazhatóságával tűnik ki.

hoszig01

1 Ragasztás
Sto-Baukleber / StoLevell Uni
2 Szigetelés
Sto-kőzetgyapot lamellák,
Sto-kőzetgyapot lemezek,
Sto-Speed lamellák
3 Rögzítés
Szigetelőlemez-rögzítő/
Sto-csavaros rögzítőtárcsa
4 Erősítés
Sto-Ausgleichsmörtel F / StoLevell Uni
Sto-üvegszövet
5 Alapozó bevonat *-nem ábrázolt
StoPrep Miral
6 Fedőréteg (példák)
StoMiral WDVS-vakolat, StoSil K/R szilikátvakolat,
StoSilco K/R szilikonvakolat,
StoColor Jumbosil / StoSilco Color G

Minden elemében biztonságos
A StoTherm Mineral nem éghető homlokzati hőszigetelő rendszer kőzetgyapot lemezek vagy lamellák alkalmazásával készül, és a ragasztótól a fedővakolatig szervetlen. A rendszer kielégíti a DIN 4102 szerinti A2 építőanyag-osztály követelményeit, ezért 100 m magasságig alkalmazható régi és új épületeken. Biztonságosan feldolgozható A StoTherm Mineral csaknem minden alapra felhordható. A kőzetgyapot lamellák és speedlamellák ragasztható, fel nem váló alapra 100 m magasságig ragasztással, dübelek nélkül rögzíthetők. Nem kielégítő szakítószilárdság esetén a kőzetgyapot lemezekhez hasonlóan a peremterületeken és mezőben is dübeles rögzítés szükséges. A ragasztó- és ágyazóhabarcsok, valamint a fedővakolatok jó gépi feldolgozhatósága hozzájárul a gyors és akadálytalan felhordáshoz. Tetszetősen alakítható Itt is sokféle kialakítási lehetőséget kínál a StoColor rendszer mind színben, mind a strukturált vakolatok mintázhatóságában. A StoTherm Mineral kiegészítéséül kerámia homlokzatburkolatok, StoDeco Profilok, StoDeco faragványok és méretre szabott ablakpárkányok állnak a tervezők rendelkezésére. Ívelt épületrészekhez kőzetgyapot lamellák alkalmazása javasolt, mivel ezek a falra merőlegesen álló szálelrendezésük következtében könnyen illeszthetők.

Külső homlokzatszigetelés polisztirol lemezzel.

Aki nem akar lemondani egy könnyű, szerves szigetelőanyag előnyeiről, annak jó szolgálatot tesz a StoTherm Vario. Ez a homlokzati hőszigetelő rendszer a kiváló esztétikai minőséggel és gazdaságossággal párosuló megbízhatóság jó bizonyítéka.
Felületi bevonatként sokféle kialakítás alkalmazható: van, aki előnyben részesít egy szervetlen fedővakolatot, mások a rugalmasabb, műgyanta kötésű bevonatokra szavaznak, és vannak hívei a kiválóan lélegző, vízlepergető, szilikongyanta alapú bevonatoknak is.

hoszig02

1 Ragasztás
StoLevell Uni
vagy Sto Baukleber
vagy Sto Klebemörtel
2 Szigetelés
Sto-polisztirol keményhablemez
3 Rögzítés *-nem ábrázolt
4 Erősítés
StoLevell Uni vagy Sto Verbundmörtel
Sto-üvegszövet
5 Alapozó bevonat
StoPrep Miral vagy Sto Putzgrund
6 Fedőréteg (példák)
StoMiral WDVS-vakolat, StoSil K/R szilikátvakolat,
StoSilco K/R szilikonvakolat,
Stolit K/R műgyanta kötésű rugalmas vakolat
StoColor Jumbosil / StoSilco Color szilikonfestékek

Kitűnően variálható
A StoTherm Vario gazdaságossági tekintetben könnyű, kivitelezés szempontjából biztonságos. Mind a StoLevell Uni, mind a rendszerhez tartozó fedővakolatok géppel kitűnően felhordhatók. A Sto üvegszövet bizonyított szilárdságával tűnik ki, és biztonságosan megakadályozza a fedővakolat repedezését. Változatosan alakítható Itt is sokféle kialakítási lehetőséget kínál a toColor rendszer mind színben, mind a strukturált vakolatok mintázhatóságában. A StoTherm Vario kiegészítéséül klinker és csempe homlokzat-burkolatok, StoDeco profilok, StoDeco faragványok, lapok, valamint méretre szabott ablakpárkányok állnak a tervezők rendelkezésére. A „Vario” rugalmas alakíthatóságot jelez A StoTherm Vario szerves anyagú polisztirol hőszigetelésből, felületi bevonatként szervetlen fedővakolatból álló homlokzati hőszigetelő rendszer. Ragasztásához és a húzásálló erősítő szövet ágyazásához a szervetlen kötőanyagú ragasztóhabarcs, a StoLevell Uni szolgál. Felületi bevonatként javított, szervetlen vagy szilikát alapú fedővakolatok állnak rendelkezésre. A rögzítési variációk az alaptól függően a puszta ragasztástól a ragasztás plusz dübelezésen keresztül a problémás alapokon sínnel történő rögzítésig terjednek.