Tetőfelújítás

 • Egyenes rétegrendű melegtetők felújítása egy réteggel
 • Egyenes rétegrendű melegtetők telje felújítása ( filces kiszellőző réteg beépítésével )
 • Egyenes rétegrendű melegtetők teljes felújítása ( NIKEPANEL, vagy PORÁN hőszigeteléssel )
 • Egyenes rétegrendű melegtetők felújítása leterheléssel, vagy mechanikai rögzítéssel
 • Egyenes rétegrendű melegtetők felújítása PSH beton lejtésképzéssel
 • Egyenes rétegrendű melegtetők felújítása járható és nem járható fordított rétegrenddel
 • Egyenes rétegrendű melegtetők felújítása zöldtető fordított rétegrenddel


Új tetők kialakítása

 • Egyenes rétegrendű melegtetők ( beton aljzatra )
 • Egyenes rétegrendű melegtetők ( trapézlemez aljzatra )
 • Egyenes rétegrendű terasztető
 • Egyenes rétegrendű parkolótető
 • Egyenes és fordított rétegrendű zöldtető


Mélyépítési szigetelések

 • Talajnedvesség elleni szigetelés
 • Rétegvíz elleni szigetelés
 • Talajvíznyomás elleni szigetelés
 • Fal és lábazatszigetelés
 • Üzemi és használati víz elleni szigetelés

icon01icon02icon05icon06icon03icon04

Általános irányelvek

A tetőszigetelések felújítása a legnagyobb körültekintést igénylő,összetett feladat.
A tetőfelújításokhoz kiváló minőségű szigetelőanyagokra van szükség, amit
az PROFSZIG-BAU Kft és más számos vállalkozás is alkalmaz,forgalmaz. A felújításokhoz általános irányelveket megadni nehéz, mivel minden tető különbözik egymástól.
A munkák megkezdése előtt a tetőfelületet alaposan meg kell tisztítani a hulladéktól,szennyeződéstől,gyöngykavics rétegtől. A vízszigetelés rétegei között lévő léghólyagokat meg kell szüntetni, a felületet ki kell egyenlíteni. Amennyiben a tetőszerkezetben nedvesség, pára található, akkor a régi szigetelés perforálása és páraszellőzők beépítése válik szükségessé. A tetőfelület legkényesebb csomópontja a tetőszigetelést tekintve a tetőösszefolyó beépítése, amely nagy körültekintést és hozzáértést igényel. A PROFSZIG-BAU Kft különböző fajta a munkához legalkalmasabb olasz thermoplasztikus gumiból készült ( savaknak , sugárzásoknak ellenálló ) torlódásgátlóval ellátott összefolyókat használ,amelyek ma a legkorszerűbbek.
A tetőszigetelés felújításnál nagy figyelmet kell fordítani a vízszintes és függőleges ( attikafal ) felületek kémény-szellőző felépítmények csomóponti kialakításaira. Az attikafal és vízszintes felület találkozásánál ( amennyiben az attikabádog alkalmas a szigetelés fogadására megmarad, ha nem lebontásra kerül ) a vízszintes szigetelést 10 cm-re felvezetjük az attikára. Ezt követően az attikafalat teljesen leszigeteljük 10 cm-re kitalpalva a vízszintes felületre. Így a kritikus pontban dupla biztonságú szigetelés jön létre. A felépítményeknél a 10 cm felhajtáson túl egy sáverősítést kap a megfelelő kiterített szélességben.
A tetőszigetelések során bitumenes lemezek közül legtöbb esetben az olasz gyártású modifikált ( kiváló minőségű plasztomer és elasztomer bitumenből készült ) szigetelő lemezeket alkalmazzuk, melynek hordozórétege egy nagyon erős polieszterháló ,szemben a más cégeknél alkalmazott magyar szigetelő lemezekkel, melyek hordozórétege egy sokkal gyengébb minőségű üvegfátyol. Új tetőszigetelések készítése Az új tetőszigetelések kialakításánál is nagyon fontos a kiváló minőségű vízszigetelő és hőszigetelő ( hőtechnikai számítás szerint ) anyagok, valamint kiegészítő elemek ( tetőösszefolyók, páraszellőzők ) kiválasztása, mivel az elkészült lapos tetőnek legalább 20 évig beázás mentesnek kell maradnia. A vízszigeteléseknek bitumenes szigetelés esetén mindig két rétegben kell készülni.

Az új lapos tető szigetelések készülhetnek betonfödémre és trapézlemezre egyaránt. Betonfödémen egyenes és fordított rétegrendben, trapézlemezen csak egyenes rétegrendben. Betonfödémen fordított rétegrenddel szigetelve általában hasznosított lapos tetők ( pl. terasztetők, zöldtetők, járható lapos tetők, parkoló tetők ) készülnek, melyhez minden esetben a bitumenes szigetelő lemez technológiát kell alkalmazni. Ez a legtökéletesebb megoldás. Egyenes rétegrenddel általában a nem járható lapos tetők és terasztetők készülnek. Fordított rétegrendnél az extrudált polisztirolhab ( STYROFOAM ), egyenes rétegrendnél az expandált ( NIKECELL, ROCKWOOL ) hőszigeteléseket alkalmazzuk. Trapézlemezen a szigetelés két réteg bitumenes lemezzel, mechanikus rögzítéssel történik.

Zöldtető szigetelés A zöldtető növényzettel telepített lapos tető, mely lehet extenzív ( vékony vegetációs paplan beépítés ) és intenzív ( akár fák ültetésére is alkalmas ). A zöldtető szigetelésére kifejlesztették a gyökérálló szigetelő lemezeket, melyek a beültetett növények gyökereinek behatolásával szemben ellenállóak. Ez köszönhető a szigetelő anyagban elhelyezett rézbetétnek, vagy a szigetelőanyag különleges vegyi összetételének. Mivel az ország gazdasági helyzete elég labilis,ezért a megrendelő nem minden esetben tudja megfizetni azt a technológiát ami a legtökéletesebb lenne, kifejlesztésre kerültek az előzőekben említett modifikált szigetelő lemezek, amelyek egy rétegben is hosszútávú biztonságot nyújtanak szakszerű kivitelezés esetén.
Ezen olasz termékek CE,valamint ISO 9001 minősítéssel rendelkeznek.

Alkalmazott anyagok

Az PROFSZIG-BAU Kft. a MAPEI POLYGLASS, VILLAS, BAUDER, VETROASFALTO, ITALIANA, MEMBRANE, valamint VALLI ZABBAN gyár által előállított szigetelő lemezeket alkalmazza, melyek desztillált bitumen alapanyagú plasztomer (APP modifikálású) és elasztomer gyantákból, nagy alakváltozó képességgel ( SBS modifikálású) készülnek, nem szőtt folytonos szálú polieszterháló hordozóval. Ez a különleges hordozó, azon értékes tulajdonságán kívül , hogy nem rothadó, a lemez kiváló mechanikai , szakadó nyúlási, felületnyom.s-ellenállási tulajdonságát biztosítja.
A speciális plasztomer és elasztomer vegyületek kiváló rugalmassági, nyúlási és húzóellenállást eredményeznek alacsony hőmérsékleten. Ezen fejlett technológia, amellyel ezek a lemezek készülnek, kiváló minőséget garantálnak.

Cégünk még PVC és FIRESTONE gumilemez szigetelések kivitelezését is vállalja.

Meg kell említeni a tetőszigetelés tartozékait (tetőösszefolyók, páraszellőzők,lombkosarak), amelyek szintén az előbbiekben említett olasz gyárak termékei. Ezek a termékek kitűnő minőségű thermoplasztikus gumiból készülnek ( savaknak, UV sugárzásoknak ellenálló ) torlódásgátlóval ellátottak.

ÚJ TETŐK KÉSZÍTÉSÉNÉL BEÉPÍTÉSRE KERÜLŐ HŐSZIGETELŐANYAGOK SZÜKSÉG SZERINT

 • ISO-ROLL hőszigetelő anyag
 • PS hab hőszigetelés Ásványgyapot
 • hőszigetelés
 • Extrudált PS hab hőszigetelés amelyeket a
 • tetőszigetelés során ragasztással, mechanikai
 • rögzítéssel, vagy leterheléssel építünk be.